Snížení 3. Stupně na 2 st..

Dobrý den chtěla bych se zeptat prosím Vás , manžel má už více než 10 - let místní tumor ( NÁDOR V MÍCHY) a ještě k tomu má 2x nador na jatře .jeho stav se nelepší ba naopak, zdráv. stav se rapidně zhoršuje . Byly jsme i v Praze u P. Doc. Eduarda Beneše, který se na manželům CD(magnetická rez.)díval a řekl ze už žádná záchrana nejde , operace nepřipadá v úvahu jelikož ten nádor je v míše, kdyby ho operovali tak řekl ze na 100% zůstane po operaci na vozíku.Manžel má ještě přes 70% DLOUHODOBÝ NEPŘÍZNIVÝ STAV!A starám se o nej ja jako manželka i opatrov.A cituji pana doktora Beneše STAV JE TAKOVÝ ZE POSTUPEM ČASU SE TO BUDE ZHORŠOVAT A STEJNĚ OCHRNETE A BUDE VÁM FUNGOVAT JEN HLAVA.Tak jsem se chtěla zeptat jestli je tohle vůbec možné a zda tohle muže Úřad udělat.Zda se mužů odvolat nebo ne ? A měl by manžel právo na průkaz ZTP/P pokud ma jen ZTP? A poslední otázka P.Kráso, tchýni amputovali obě nohy měla přes 65 let byl ji uznán příspěvek na motorové vozidlo ( Byl jí schválen) 200.000 ale bohužel tchyne mezitím umřela , mam ja jako snacha a opatrovníka na to nárok nebo můj manzel jako její syn. Myslím tím ze jestli ji byl uznáno :200.000 na auto a ona za necelý mésic umřela jestli máme nárok můžeme to Žádat nebo ne. Problém je ten že ja jsem s manželem si vypůjčili 100.000 a dali jsme zálohu na auto ještě jak žila a ted mam strach protože UP mi to nechtějí vyplatit na účet a ten člověk který mi půjčil 100.000 a dala jsem i papír z autobazaru o jakdyby předběžný kup auta nevím co mam dělat a rozhodnutí mi P z UP ze tchyne to měla schválené neposlali a když jsem se ptala proč tak mi řekla paní ze zapomněla dekuji za Vaši odpověď prosím o odpověď na e-mail spozdravem P jana
 
J. Holubova

Vážená paní Holubová,

nejprve k problému Vašeho manžela. Doporučuji Vám, abyste podali námitku proti rozhodnutí o snížení invalidního důchodu z 3. stupně na 2. stupeň. Námitka se podává prostřednictvím OSSZ, která vydala rozhodnutí o snížení stupně ID, ale posílá se na adresu ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5. Musíte vypsat důkladně, jaký je stav Vašeho manžela, ale hlavně ho musíte doložit zdravotní zprávou ošetřujícího lékaře, který popíše zdravotní stav manžela a jeho očekávání. Na odeslání námitky máte 30 dní od doručení rozhodnutí o snížení stupně ID. Takže nic neodkládejte. Pokud byste chtěla pomoci se sepsáním námitky, můžu Vám doporučit poradnu NRZP ČR, poradnanrzp@nrzp.cz a telefon 266 753 427.

Pokud jde případ Vaší zemřelé tchýně, tak Vás musím zklamat, pokud příspěvek nebyl vyplacen před úmrtím Vaší tchýně, tak bohužel nemáte na něj nárok, ani její syn, ani kdokoliv z příbuzenstva. Je mi líto, že jste již zaplatili zálohu, pokuste se s prodejcem aut nějak vyrovnat. V této věci Vám můžu také nabídnout poradenství Poradny NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása