příspěvek na zaměstnávání OZP 2019

Dobrý den apne Kráso, v minulosti jste panu Zajíci odpověděl na dotaz ke zvýšení příspěvku pro zaměstnavatele zaměstnávající více než 50% OZP toto: "příspěvek pro zaměstnavatele zaměstnávající více než 50% OZP podle §78 bude navýšen s platností od 1. 1. 2019 o 800,- Kč. Schválení této změny zákona bude v prvním čtvrtletí příštího roku, ale vzhledem k tomu, že vyúčtování je vždy za jedno čtvrtletí, tak zvýšení příspěvku bude již od 1.1. 2019" Chtěl jsem se zeptat: součástí jakého právního předpisu bude tato novela zákona o zaměstnanosti? V programu poslanecké sněmovny jsem nic nenašel a první čtvrtletí 2019 se chýlí ke konci. Děkuji. Jiří Netušil
 
Ji?í Netušil

Vážený pane Netušile,

jedná se o novelu zákona o pobytu cizinců, kde je přímá novela zákona o zaměstnanosti. Sněmovna navýšení příspěvku podle § 78 neschválila. Tak se musíme pokusit prosadit to v Senátu.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.