Možnosti dalšího postupu

Dobrý den pane Kráso, od roku 2015 mám trvale přiznán příspěvek na péči III. stupně , trvale přiznán ZTP/P a trvale přiznán ID. III. stupně. A to z důvodů těchto onemocnění. Astma bronchiale těžké perzistující, Chronická nefropatie stadia G2, A1- df. dg. chronická TIN svraštělá P ledvina,st.p. opak. PN v dětství vpravo, diabetická nefropatie v.s. arteriální hypertenze léčená od roku 1987 rezistentní, chronická žilní insuficience DKK CEAP C6 - varixy, nyní bercové vředy v léčbě na obou DKK OD 06/ 2024 permanentní fibrilace síní od 2021, hraniční systolická porucha LK 50% Chronický VAS LSp - lumbalgie pseudoradik. iritací v L5 dx. diabetická polyneuropatie DKK. karpální tunely bilat. diabetes mellitus II.typu na PAD,od 2010 stav po léčbě lymské boreliozy 2014-2015 těžká obezita. To jsou hlavní nemoci pro které se léčím. a ted ohledně PnP Kontrola z ÚP u mně byla v roce 2017 a od té doby nic. A najednou minulý měsíc červen 2024 se přiřítila paní z úřadu práce z oddělení PnP neohlášená, byla na mně nepříjemná začala mi vypravovat že byla u pána který je ochrnutý a má III. stupen PnP jako já a že já ho mit nemohu provedla šetření co si udělám sám a kde potřebuji pomoc napsala si tam co ona uznala za vhodné a nakonec mi oznámila že zahajuje z moci úřední nové řízení a že třetí stupen určitě nedostanu Jsem odkázán zcela na pomoc druhé osoby ve všech běžných denních činnostech.Pohybuji se jenom po bytě. Na lékařská vyšetření jezdím sanitou nebo mně vozí rodina. Trvale se mi motá hlava takže nejsem schopen někde venku se pohybovat. Stěží újdu 10 - 15 metrů po rovině pak si musím sednout a někdy neujdu ani to. Mám připravené zprávy odborných lékařů které odevzdám praktické lékařce a ta to ze svou zprávou zašle na posudkovou lékařskou komisi. Mám obavy jestli mi vůbec nějaký příspěvek přiznají. Paní z ÚP si do toho svého šetření napsala co chtěla a neseznámila mně s tím v kolika bodech ztěch deseti potřebuji pomoc druhé osoby. V roce 2015 jsem jich nezvládal 7 z deseti. Poradte mi až mi přijde rozhodnutí jaké mám možnosti se bránit. Pane Magistře velice Vám děkuji za odpověd. Hezký den a přeji Vám pevné zdraví.
 
Jindřich

Vážený pane Jindřichu,

teď Vám opravdu nezbývá nic jiného, než počkat na rozhodnutí a potom máte 15 dní na podání odvolání, které se musí poslat na Úřad práce, který vydal rozhodnutí. V té době se můžete obrátit na naši poradnu, která Vám může s odvoláním pomoci. Spojení na poradnu je telefon 230 234 957, email poradna nrzp@nrzp.cz.

V každém případě je nutné, abyste do odvolání uvedl, jakým způsobem probíhalo sociální šetření, hlavně, že jste měl vše na trvalo a že nechápete důvod takového dryáčnického způsobu postupu úřednice a samozřejmě je potřeba doložit dokumenty od lékařů.

S pozdravem Václav Krása