Prosím o radu

Dobrý den pane Krása, tento rok máme možnost zažádat o příspěvek na zakoupení motorového vozidla, chtěla bych se zeptat co je k tomu potřeba a kolik mohu dostat. Dcera má těžkou mentální retardaci, epilepsii a špatně chodí. Děkuji za odpověď a přeji krásný den.
 
Katka

Vážená paní Katko,

podrobnosti o příspěvku na nákup motorového vozidla najdete v zákoně č. 329/2011 Sb., o dávkách pro OZP.

Výše příspěvku je stanovena podle příjmů společně posuzovaných osob (osob, které bydlí v bytě). Nejmenší částkou, kterou musíte dostat, pokud Vaše dcera splňuje indikace na příspěvek, je 100 000,- Kč. Nejvyšší částka je 200 000,- Kč. Je to tak, že pokud je příjem společně posuzovaných osob menší nebo roven 8mi násobku životního minima, je příspěvek ve výši 200 000,- Kč. Podle růstu příjmů společně posuzovaných osob se současně snižuje i výše příspěvku až při 12násobku a výše životního minima společně posuzovaných osob je pčíspěvek 100 000,- Kč.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.