Příspěvek na auto a rampu k domu

Dobrý den pane Kráso, již jsem se na vás obracela,kde jste mě poradil stažení odvolání a opětovnou žádost na příspěvek na auto a roštovou rampu k domu, jelikož mám elektrický vozík.Bohužel opět vše zamítnuto i dovolání, -nejedná se o zdravotní postižení ,uvedené v části 1.bodě 4. přílohy k cit. zákonu,dle vyjádření lékařky z Karviné,kde jsem žádala i osobní přítomnost u jednání a nikdy mě nebylo vyhověno. Mám onemocnění CMT geneticky ověřená ,neurologicky těžká parapareza DKK, pacientka imobilní. Para plegie akrální motoriky DKK, narušena i jemná motorika HKK a polohocit,pacientka s chronicky proggredietním onemocněním,klinicky nález je již bez tendence ke zlepšení nedá se přepnout předpokládat obnovení chůze. Nyní čekám na vyjádření druhého dovolání a opět jsem bezradná,jestli vůbec je nějaká šance a mohla se dostat i s El. Vozíkem domů a dopravit se kam nebytně potřebuji, trošku bez problému. .Vím,že odvolání je na dlouhou dobu více jak rok. Děkuji vám za rady pro nás všechny
 
Dagmar

Vážená paní Dagmar,

vůbec nerozumím tomu, když jezdíte na elektrickém vozíku, že Vám byly obě žádosti zamítnuty. Doporučuji Vám, abyste podala odvolání, které musíte podat do 15 dnů od doručení rozhodnutí o zamítnutí žádosti. Odvolání se posílá prostřednictvím ÚP, který vydal zamítavé rozhodnutí, ale adresuje se na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Až podáte odvolání, tak mi prosím na adresu v.krasa@nrzp.cz pošlete oskenované rozhodnutí o zamítnutí žádostí a kopii Vašeho odvolání. Připadá mi to zvláštní, že Vám nebylo vyhověno a tak potřebuji vidět odůvodnění zamítavého stanoviska.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.