příspěvek na auto

Vážený pane Kráso,prosím Vás o radu-o příspěvku na auto,jak to vlastně je a jestli mám na  něj nějaký nárok?Když jsem se o příspěvek na auto(znám cikánku,která jej využívá)zeptala ,asi před 10lety u nás v Hranicích na Moravě na pracovním úřadě-skoro se mi vysmáli,že nedávají ani příspěvky na invalidní vozíky....?Já jsem od 34let byla na invalidním (plném)důchodě-jsem po 3operacích páteře ,ale nejhorší je ochrnutá noha.Proto chodím s čtyřkolovým chodítkem a páteř v mých 64letech už mě moc neudrží a tak si na chodítko sednu.Auto řídím už od 29let.Právě před těmi  10lety jsem zdědila nějaké peníze po otci a koupili jsme si s manželem starší auto(manžel je také invalida),ale toto už nám dosloužilo a nevím,jestli bych na prac.ú.uspěla?My to auto máme,jako invalida -inv.vozík.Bez něj se k lékařům,ani do obchodu nedostanu.Oba máme invalidní průkazky ZTP. Budu čekat na Vaši odpověď.                                                                                              S pozdravem  Dreiseitlová
 
Dreiseitlová Danuše

Vážená paní Dreiseitlová,

pokud chodíte pouze o chodítku, tak samozřejmě máte nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. Důležité je, aby Váš ošetřující lékař uvedl do zdravotnické zprávy, že máte ochrnuté dolní končetiny, nermůžete chodit do schodů a neujdete o chodítku dále než nějakých dvacet metrů.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása