koupě automobilu

Vážený pane Kráso, chci se Vás zeptat,zda je možné zakoupit nový automobil dříve, ještě před schválením příspěvku na zakoupení a přestavbu na ruční ovládání auta.Auto bych si zakoupil za své peníze, v době schvalování si nechal auto přestavět a po schválení si peníze ponechal a dodal úřadu fakturu za nákup auta a přestavbu.Jde mi čistě o zkrácení doby na výměnu auta. Jednalo by se asi o dřívější nákup o 2 měsíce.Beru na vědomí i riziko neschválení příspěvku ,auto nutně potřebuji,jsem vozíčkář.Předem děkuji za odpovězení. Vladimír
 
Vladimír

Vážený pane Vladimíre,

ano, je možné koupit vozidlo, ještě před tím, než Vám bude přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla a příspěvek na úpravu motorového vozidla. Samozřejmě, že poté můžete ÚP předložit příslušné doklady o koupi vozu. Pokud Vám bude příspěvek přiznán, můžete také požádat o vratku DPH.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása