ZP a ZTP a příspěvky

Dobrý den,mám dotaz-já mám průkazku ZTP a pobírám příspěvek na mobilitu 400 kč,manželka má prukaz ZP a příspěvek na bezmocnost 4000 kč.Od nového roku platí výměna těchto prukazek za nové,kde jsou výhody,které nemůžeme využít/doprava autobusem,vlakem,slevy/,když bychom si průkazky nevyzvedly,jelikož výhody nepoužíváme,jsou ohoroženy výše uvedené příspěvky? Pokud jde o příspěvek,tak s tím počítáme,zatím občas v menších částkách,čekáme ne prodej nemovitosti,poté pošleme obnos větší,jelikož je vás přeba.VF.
 
V.Frank

Vážený pane Franku,

příspěvek na mobilitu 400 Kč je vázán na průkaz ZTP nebo ZTP/P. proto Vám doporučuji, aby jste si průkaz vyměnil. Zároveň Vás již nyní upozorňuji, že v případě, že Vám byl příspěvek na mobilitu přiznán před 1. 1. 2014, musíte si po 1. 1. 2016 opět požádat o tento příspěvek, aby Vám byla jeho výplata obnovena.

Pokud jde o vaši manželku, tak příspěvek na péči není ovlivněn průkazem ZP ani ZTP nebo ZTP/P. Pokud si jej však nevymění, tak v případě, že ho bude znovu požadovat, musí u ní proběhnout nové sociální šetření. proto bych doporučil provést jeho výměnu.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji