prispevek na mobilitu

Dobry den. Dne 25.1.2018 jsem podala zadost o ZTP. Rozhodnuti a priznani ZTP mi prislo 11.7.2018, kde mi byl narok na prukaz osoby se zdravotnim postizenim ZTP priznan od 1.1.2018 do 31.12.2019. Hned jsem si sla podat na UP zadost o priznani davek na mobilitu a chtela jsem vyplatit davky zpetne, kdyz mi prislo rozhodnuti az v cervenci. Bylo mi receno, ze na davky zpetne nemam narok. Takze i kdyz mam priznane ZTP na dva roky, tak veskere naroky muzu vyuzit necely 1,5 roku. Rozhodl UP spravne? Dekuji za pomoc. Marie
 
Marie Tyllova

Vážená paní Tyllová,

pokud máte přiznaný průkaz od 1. 1. 2018, tak nerozumím tomu, proč Vám není doplacen příspěvek na mobilitu. Chápal bych, že Vám nebude přiznán příspěvek za leden. Doporučuji Vám, abyste požádala doporučeným dopisem nebo podáním na podatelně Úřadu práce o zdůvodnění tohoto postupu. Co není písemně tak nelze dost dobře řešit. Mě samotného by zajímala argumentace tohoto postupu. Aź budete mít písemnou odpověď, tak mi ji prosím pošlete na adresu v.krasa@nrzp.cz. 

S pozdravem Václav Krása

 

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.