ZTP-duplicitní žádost

Vážený pane Kráso, pokud by to bylo možné, rád bych Vás poprosil o radu s následujícím problémem: minulý týden jsem podal „žádost o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením“ – nakonec raději ve větším časovém předstihu, vzhledem k délce případného odvolacího řízení. Přišlo mi poštou „vyrozumění účastníka řízení“, kde se však píše: „Oprávněná osoba (…), nar.(…), již byla uvedena na věci se spisovou značkou (…), a to v období od (…) 2014.“ A pod tím tučně: „Žádost o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením podaná oprávněnou osobou dne (…) je duplicitní. Do 5 dnů se k tomu mohu písemně vyjádřit. Musím se přiznat, že vůbec nevím, co v této souvislosti dělat a co do „písemného vyjádření“ napsat, aby začala být určitě vyřizována i současná žádost a nebyla odložena. Je to dost závažné. Mohl bych Vás poprosit o pomoc? Děkuji Vám, že nám pomáháte! S pozdravem Tomáš
 
Tomáš

Vážený pane Tomáši,

jediné řešení vidím v tom, že dojdete na Úřad práce a tam si vše vysvětlíte. Zdá se, že úřad již začal sám z moci úřední projednávat přiznání průkazu OZP.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.