Sleva na dani u ZTP/P a ID III.st.

Vážený pane Kráso. Jak je to prosím se slevou na dani - Prohlášení poplatníka daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků. Pobírám invalidní důchod III. stupně a jsem držitelkou průkazu ZTP/P. Mohu uplatnit zároveň slevu na dani na ID a ZTP/P? Na internetu jsem se dočetla že je to možné, je to tak? Kde si mám tedy do práce přesně zažádat o potvrzení průkazu ZTP/P? Na úřadě OSSZ mi řekli, že dávají pouze potvrzení o ID III.st., kde tedy do práce dostanu potvrzení, že jsem ZTP/P, abych mohla uplatnit obě slevy najednou? Děkuji velmi. Přeji hezký zbytek dne.
 
Lucie

Vážená paní Lucie,

ano, je tomu skutečně tak, že se uplatňuje jak sleva na dani z příjmů při pobírání ID III. stupně, tak také z důvodu držení průkazu ZTP/P. Pokud jde o průkaz, nejlépe je, když jej okopírujete a přiložíte.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.