Průkaz ZTP/P pro slepého

     Dobrý den, včera jsem Vám posílal dotaz ohledně průkazu ZTP/P , který jsem vyřizoval od roku 2017 a byl mi zamítnut. Podle posudkového lékaře, který mě vživotě neviděl jsem měl nárok pouze na průkaz TP. Dostal jsem od Vás radu, že jsem se měl odvolat. To víte, že jsem se odvolal nejsem přece blb. Po odvoláni jsem obdržel nové rozhodnutí, kde opět nemám nárok na průkaz ZTP/P. Tak by mě zajímalo, kdo na něj nárok má, když né člověk slepý! Nebo jsou tyto průkazy jen pro vyvolené a cigány, v tom případě mám asi špatnou barvu pleti. Dostal jsem tedy průkaz TP, který mi je platný asi tak jak mrtvému kabát. Od Vás se patrně nedočkám také žádné kloudné odpovědi a budu se muset obratit na média (televizi, tisk...). U nás v rodině je dlouhověkost, rodiče zemřeli téměř ve 100 letech, tak na získani průkazu ZTP/P mám ještě 30let. Pokud nedostanu nějakou kvalitní radu od Vás a otázka zní CO MÁM DĚLAT ? Už se medivím že jsou mnozí postiženi naštvani a nejraději by úřednikum zakroutili krkem( úředniku je čím dál tím víc a výsledek žádny), Nemyslim si, že jen proto, že mám zdravotní hendikep by měl můj život skončit. Pokud máte na to jiný názor pak doporučuji staré, nemocné a postižené střílet. Přeji hezký den Svoboda Jiří.
 
Svoboda Ji?í

Vážený pane Svobodo,

já myslím, že je zbytečné se rozčilovat. Vy jste ve svém minulím dopise nenapsal, že jste se odvolal a nebylo Vám vyhověno a tak jsem Vám odpověděl jak máte postupovat, protože v právním státě musí jak stát tak občané dodržovat zákony. Souhlasím však s Vámi,  že někteří úředníci postupují špatně a poškozují lidi se zdravotním postižením. Chápu, že jste rozloben, ale je třeba věc řešit s chgladnou hlavou. Můžete mi poslat na moji adresu v.krasa@nrzp.cz rozhodnutí o zamítavém odvolání, protože by mě zajímalo, čímn posudkový lékař odůvodnil nepřiznání průkazu. Pak je možné samozřejmě dát věc médiím, což bychom uměli, pokud ovšem máte odvahu do toho jít. Další postup podle správního řádu je podat správní žalobu, což je věc na strašně dlouhou dobu. Další postup je možný podat novou žádost s tím, že až ji podáte, pošte mi kopii Vaší žádosti a já se pokusím´věc vyřešit ve Váš prospěch. Není to však systémová věc, což mě také štve a rozhodnutí některých posudkových lékařů považuji za zcela chybná, což je i ve Vašem případě pravděpodobně.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.