Průkaz ZTP

Dobrý večer prosím vás syn měl léta průkaz ZTP/P teď mu byl odebrán a přiznán jen průkaz ZTP.Po odvolání na MPSV mu také přiznali jen ZTP vůbec to nemůžu pochopit zdravotní stav syna se nijak nezměnil.Můžu se ještě nějak bránit? A co to znamená požádat o posouzení v jiném městě? Děkuji za odpověď
 
Helena

Vážená paní Heleno,

samozřejmě, že se můžete bránit, a to podáním správní žaloby ke Krajskému soudu. Na podání žaloby máte 60 dnů. Doporučuji požádat soud, aby ze sociálních důvodů upustil od placení poplatků. Zároveň Vám přiznal advokáta ex offo. To znamená, že byste neplatila služby advokáta. Žaloba musí obsahovat mimo nacionálů a kopiií dokladů také nějakou klauzuli o tom, že posuzující or´gán nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu Vašeho syna. Proto že podáváte žalobu.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.