Průkaz ZTP - Autismus

Dobrý den, vážený pane Krása. Nechápu jednu věc. Jak je možné, že lidem s autismem odebírají průkazy ZTP? Všude se hovoří, jak je potřeba těmto lidem pomáhat. Doložila jsem zprávy, kde je jasně uvedeno, že má dcera s AS plus další dg. průkaz potřebuje. Nebudu citovat zprávy, ale dle mého LPS vůbec zprávy nerespektují, nečtou? Ze ZTP dceři dali TP, což je nám ovšem na nic. Dcera bude mít 16, potřebuje ZTP /P jelikož není schopna jít sama ven, přes cestu rovněž nepřejde sama (má fobii z aut a nepřiměřené reakce ).Musím ji všude doprovázet každodenně jako průvodce (lékaři, škola atd. ).Chystám se podat námitku, ale cítím hroznou nespravedlnost. Na nechodícím člověku bez noh je jeho handicap vidět. Na člověku s autismem ne. Kdy se zlepší systém ohledně autismu? Děkuji, krásný den Jana.
 
Jana

Vážená paní Jano,

nic jiného Vám nezbývá než bojovat. Musíte do 15 dní podat odvolání, a to prostřednictvím ÚP, který rozhodl o přiznání průkazu TP. Odvolání však adresujte na Odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Připravte se na dlouhé jednání.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása