pomoc-ZTP změněn na TP

Vážený pane Kráso, právě mi byl dosavadní průkaz ZTP změněn na TP. Předpokládám, že musím okamžitě podat odvolání, avšak nevím, jak ÚP nebo LPS přimět k vyžádání nového lékařskému posudku, který bych velmi potřeboval. Přitom došlo k tomu, že změnu posouzení stavu způsobilo doslova jedno slovo. Také mi to zcela zásadně zkomplikovalo život - patrně musím průkaz ZTP odevzdat - i když nevím, zda po dobu odvolání ještě platí, nebo ztratil platnost dneškem. A zda musím okamžitě pořizovat "lítačku" na MHD. Velmi Vám děkuji za případnou odpověď. S pozdravem Tomáš  
 
Tomáš

Vážený pane Tomáši,

opravdu se musíte do 15 dnů odvolat, přičemž odvolání předáte na ÚP, který rozhodl o odebrání průkazu ZTP, ale adresovat odvolání budete na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Do odvolání napoiště, že žádáte nový posudek, protože posudkový lékař nevzal v úvahu všechny okolnosti Vašeho zdravotního stavu.

Pokud jde o odevzdání průkazu, tak bych počkal, až Vás ÚP k tomu vyzve. Pokud je na Vašem průkazu datum platnosti, tak samozřejmě, v případě, že toto datum již uplynulo, tak se vystavujete nebezpečí a v takovém případě je lépe průkaz nepoužívat. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.