Odvolání proti neuznání ztp

Dobrý den, pane Kráso. Zajímalo by mně, jestli jste se již někdy setkal s níže popsaným a prosím o radu. Diagnózy psát nebudu. Před rokem v dubnu 2018 jsem si podala žádost o uznání průkazu OZP. Samozřejmě jsem chtěla ZTP. Za tři měsíce mně došlo, že rozhodli a mám nárok pouze na TP. Hned jsem podala odvolání - v červenci - a do konce března letošního roku mně nepřišla žádná odpověď. Po mém dotazu, jak se věc má, jsem asi po týdnu obdržela zprávu od Ministerstva - pracoviště pro odvolání, že nebylo ze závažných důvodů možno rozhodnout (pochopila jsem, že asi nemají posudkové lékaře, co jiného). Téměř 9 měsíců to leželo na Úřadu práce a nikdo s tím nic nedělal.
 
Drahomíra

Vážená paní Drahomíro,

 nejste první ani poslední, kdo mi v této věci píše. Bohužel je to tak, že doba na odvolácí řízení trvá nepřiměřeně dlouho a je v rozporu se správním řádem. Máte sice možnost si stěžovat, ale žádná sankce pro MPSV ČR není. Na webových stránkách www.nrzp.cz najdete informaci č.: 19 - 2019, kde sbíráme údaje o případech, kdy se jednání o průkazu OZP nepřiměřeně prodloužilo. Byl bych rád, kdybyste mohla uvést na můj e-mail v.krasa@nrzp.cz popis jednání s MPSV ČR a spojení na Vás, případně souhlas s mediální prezentací. Moc by nám taková věc pomohla.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.