Narkolepsie kataplexie u dítěte a posouzení zdr.stavu

Dobrý den ,prosím chci se zeptat na jaký stupen ZTP má dítě nárok-při těžké narkolepsii s kataplexií.Usíná za chůze ,ve vodě,v sedě....i přesto,že bere léky a to několik ve dne i v noci.Sám se pohybovat po silnici nemůže musí mít doprovod ,protože když usne tak pořád jde zastaví se až po době -nevnímá auta,hluk,semafor...spí a jde.Do školy a ze školy ho vozím a to spí v autě a pak znova doma spí..ve škole má možnost se vyspat v místnosti na malířské potřeby a to díky skvělé třídní.....Život nežije,ale spíš přežívá.Už jsme byli několikrát posuzovány-mámeZTP2.Přitom sám nikam nemůže ,ani jezdit na kole nebo sportovat....Poslední posudek jsme se odvolávali na auto.Dopadlo to špatně -byl to výslech ,že maminka lže ,že určitě jezdí na kole a jak se mu jezdí s klukama na kole a vysvědčení by měl se zlepšit a nemít 3 a to jedinou a pak jednu 2 a oni to tam řešili...Prosím můžete nám pomoci jsem jen obyčejná matka samoživitelka.Děkuji
 
Marketa

Vážená paní Markéto,

nemohu Vám nic jiného poradit, než, abyste podala novou žádost o průkaz ZTP/P a případně o příspěvek na nákup motorového vozidla. Pokud neuspějete, musíte se do 15 dní odvolat. Pokud neuspějete ani u odvolání, doporučuji Vám, abyste podala správní žalobu, která se podává na krajský soud. U soudu se neplatí žádné poplatky a ani Vás nemusí zastupovat advokát. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.