Jsem téměř slepý (vidím jen 20% na pravé oko) ale dle posudkového nemám nárok na průkaz ZTP/P.

    Dobrý den, nám takový problém, před 3lety jsm žádal o průkaz ZTP/P a to z důvodu převážné slepoty. Ma diagnoza VOD s vlk.2/50 úrověň těžké slabozrakosti, VOS s vlk.-incerta úroveń praktické nevidomosti NT 14/13 a ještě gonarthrosis II.  a III. stupně b. a c. s oboustraně artroticky defigurované koleny.      Dle mého názoru mám na průkaz ZTP/P nárok (a to již jen proto, aby mohl mít doprovod k lékaři, na nákup, při cestováni.), prukazka TP mi je platná asi tak jak mrtvému kabát.                                                  Poraďte mi co mám dělat, prozatím jsem dál žádost o zvednuti stupně postižení a přiznáni průkazu ZTP/P. Nemyslím, že proto že mám hendikepy by měl můj život skončit .                                      Přeji hezký den Svoboda Jiří. Svoboda Jiří ul.Resslova 1083/9 708 00 Ostrava Poruba                                       
 
Svoboda Ji?í

Vážený pane Svobodo,

nejprve jste měl podat odvolání proti rozhodnutí o nepřiznání průkazu ZTP/P. Odvolání se posílá prostřednictvím ÚP, který rozhodl o přiznání pouze průkazu ZTP, ale adresuje se na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha. Stačí napsat, že nesouhlasíte s rozhodnutím, protože jste byl špatně posouzen. K odvolání je třeba přiložit kopii rozhodnutí o nepřiznání průkazu ZTP/P.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.