Stěhování - nová škola - nová asistentka pedagoga

Dobrý den, mám 10 letého syna s atypickým autismem + další diagnózy - oční vada, pravostranná DMO, vada řeči, ADHD s poruchou chování. Bydlíme na vesnici, kde chodí do běžné školy a má asistentku pedagoga. Prospívá, má samé jedničky. Budeme se stěhovat do Ostravy a spádová škola - paní ředitelka ho ve škole nechce, říká, že mají 29 žáků ve třídě a že by to na syna bylo moc, že bych ho tak zničila. SPC to taky vzdalo, neboť mi dali kontakty na okolní školy. Já půjdu do práce, vodit do školy Štěpána bude babička ( 73 let ) a neumím si představit, že by oba jezdili tramvají každý den tam a zpět. Štěpán zakopává, jeho chůze je špatná , ne každá tramvaj je nízkopodlažní.... Jak prosím postupovat dále?? Moc děkuji za radu. Hezký den, Radka.
 
Radka

Vážená paní Radko,

ředitelka by neměla odmítnout žáka, pokud je to spádová oblast jeho bydliště. Problém je však v tom, že ve třídě je zákonem stanovený limit žáků a pokud Váš syn by byl již nad tímto limitem, může ředitelka odmítnout takového žáka. Doporučuji Vám obrátit se na KÚ, odbor vzdělávání, případně na statutární město Ostrava a zjistit si, jak je to s naplněností tříd, ti by Vám měli pomoci.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.