Příspěvek na zvláštní pomůcku

Dobrý den, můj otec přišel o celou nohu (nad kolenem). Nyní čekáme na vyřízení ZTP. Předěláváme dům a ze stávající koupelny nešla udělat bezbariérová. Rekonstruujeme tedy vedlejší pokoj na koupelnu. Mohu se zeptat, jak zažádat o příspěvek na stavební práce spojené s rekonstrukcí, když se nejedná o úpravu stávající koupelny kvůli jejím malým rozměrům? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Kateřina Justová
 
Ka?ka

Vážená paní Justová,

obávám se, že Vám příspěvek na rekonstrukci domu nebude přiznán. Dávka je skutečně určena pouze na rekonstrukci koupelny. Možná by bylo řešením, že byste požádali pouze o dávku na rekonstrukci koupelny s tím, že byste práce takto definovali. Upozorňuji Vás, že z dávky je možné platit pouze úpravu dveří do koupelny, stavební práce včetně rozvodů vody a odpadů. Není možné financovat položení dlažby, obklady a ani sanitární vybavení (umyvadlo, WC mísu apod.).


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása