přestavba bytového jádra-wc a koupeln

Dobrý den, pane Krása, chtěla bych se zeptat, co je třeba dodat za dokumenty Úřadu práci při žádosti na příspěvek přestavby bytového jádra.Jsem v plném ID, težce nepohyblivá - příspěvek na péči III.stupeň. Do vany a z vany se dostanu jen za pomoci jiné osoby, tudíž bych potřebovala sprchovací kout a rúzné jiné pomůcky. Ale nevím, co vše je třeba vyřídit na ÚP a jakým způsobem žádat, zda mají k vyplnění nějaký formulář atd. Děkuji.Danna
 
Danna

Vážená paní Danno,

je samozřejmě potřeba dodat žádost na formuláři, který najdete na www.mpsv.cz, Dále popis rozsahu prací, například výměna vany za sprchový kout a podobně a k tomu, zda je třeba rozšířit dveře. Problém je v tom, že vyhláška č. 388/2011 Sb., stanoví, že není možné proplácet sanitární zařízení, to je sprchu a podobně a že je možné v zásadě zaplatit pouze stavební práce, to je výměnu zárubní, stavební práce spojené s předěláváním odpadu, vedením vody a podobně. Nebude Vám však proplacena například dlažba. NRZP ČR usiluje, aby se toto změnilo.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.