PNP a schodolez

Dobrý den ,chci se zeptat na dvě věci .Bude se zvedat PNP v roce 2018? No a druhá otázka .Jesm invalidní 3 stupně,PNP 3 stupně na elektrickém vozíku.Před rokem jsem podál správní žalobu ohledně příspěvku na schodolez a když zaolám na soud tak mne jen řeknou: mají to na stole ,ale musím vydržet. Posudkářka mne sebrala průkaz ZTP/P a když jsem ho po 9 měsících po odvolačce dostal a žádal o schodolez tak mne nejdříve zkoušela z používání léků od kdy jaký beru .Manželka mne léky připravuje do zásobníku ,ale ani ona neví od kdy který lék beru .Děkuji za pomoc .Václav
 
Václav

Vážený pane Václave,

PnP se v roce 2018 nebude zvedat. Teď se v Poslanecké sněmovně projednává návrh na zvýšení PnP ve IV. stupni. Je to teprve první čtení, realisticky lze odhadnout, že jakékoliv zvýšení příspěvku je reálné v polovině roku 2019 nebo spíše až od roku 2020. 

Pokud jde o schodolez, tak je potřeba vyčkat rozhodnutí soudu. Samozřejmě, že na to nemá žádný vliv, jak dlouho který lék berete. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.