dotaz

Dobrý den, mám dotaz. Jsem držitelkou ZTP/P, vozíčkářka. Žiji v Řepích na Praze 6. Náš dům v ulici Španielova byl zateplen a díky tomu má bytelné vstupní dveře, které nemohu otevřít. Našla jsem řešení v zařízení na čipové samootevření dveří, i s instalací tak za 40 000 Kč. Mám nárok požadovat od Společenství vlastníků jednotek příspěvek či uhrazení celé částky? Jsem vlastníkem jednotky, ke které vlastně nemám přístup vlastní silou. Jakým způsobem se podobné situace řeší? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Renata Sislová
 
sislová renáta

Vážená paní Sislová,

společenství vlastníků jednotek Vám může přispět, ale není to jejich povinnost. Doporučuji se obrátit na výbor společenství, který má prostředky od nájemníků na opravy domu a on by teoreticky mohl rozhodnout o určité úhradě, ale nemáte možnost je k tomu nijak donutit. Myslím, že je třeba jim to vysvětlit a požádat je alespoň o nějakou částku.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.