zřizeni parkovaciho místa

Dobry den prosím mam dotaz k zrizeni parkovacího místa Me dceři bude 19 let v červnu ma průkaz ZTP/P Z důvody Orientace a poruchu autistickeho spektra dále STM Retardaci je nani psano i vozidlo ale nemá řp Je pochopitelne, město ma v kolence že uvedena osoba musí myt řp copak Múze ma dcera myt řp když ma onemocnění které jsem již popsal kam se mam obratit
 
Michal

Vážený pane Michale,

Vaše dcera opravdu asi nemůže mít řidičský průkaz. Vyhrazené parkovací místo se však nepřiznává pouze osobám, které mají řidičský průkaz. Místo se vyhrazuje na SPZ vozidla, které vlastní OZP. Proto byste měl ve Vaší obci jim tuto věc vysvětlit. Problém je však v tom, že obec nemá povinnost přiznat a vyznačit parkovací místo pro konkrétní SPZ. Záleží na jejím rozhodnutí a musí také přihlédnout k dopravně bezpečnostní situaci místa. 


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása