Vyhrazené parkovací místo pro invalidy

Dobrý den. Máme u paneláku na ulici vyhrazené parkovací místo pro invalidy, které zde bylo zřízeno k našemu bezbarierovému bytu. Je zde však problém, že je to frekventovaná ulice blízko náměstí a když odjedeme, zaparkuje nám tam někdo jiný, kdo si jde jen někam nakoupit, nebo něco vyřizovata my nemáme potom kde zaparkovat a vyložit z auta syna s vozíkem. Když jsem se ptala na odboru dopravy,zda by mohlo být místo vyhrazeno a označeno jen na SPZ našeho vozidla(syn má ZTP/P), bylo mi řečeno, že v našem městě( Žďár na d Sázavou) bylo tato označení na SPZ auta zrušeno před několika lety městskou radou, takže to nelze.Jako důvod mi bylo sděleno, že se toto zneužívalo a značku si mohl pořídit kde kdo. Prosím můžete mi říct, jestli je někde dané, že může město značení zrušit?
 
Ivana Houdková

Vážená paní Houdková,

v této věci Vám těžko můžu pomoci, protože je to tak, že obec skutečně může sama o sobě rozhodnout, že nebude přiznávat vyhrazená parkovací stání na konkrétní SPZ. Přiznám se však, že mi to připadá velmi zvláštní, protože jsou určitě případy, kdy by bylo spravedlivé, aby takové vyhrazené místo bylo zřízeno. Myslím, že byste měla zhájit korespondenci s vedením města a znát důvody konkrétního zneužívání a možná by se později mohla do diskuse zapojit i NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.