Sleva na ztp/p

Dobrý den, zajímalo by mě, jak je to ode dneška se slevou na vlak pro držitele průkazky ztp/p. Můžu ještě využívat tu slevu 75 %, která byla do teď, nebo už ne. Vy jste na stránkách nrzp psal něco o tom, že si musí ztp kupovat nějakou inkartu. Tak jak to tedy je? Platí nám pořád ta původní sleva a nebo máme jinou, nižší a ještě si ji musíme koupit? Není tohle diskriminace? Nestálo by za to vyvinout nějaký nátlak na to, aby se ta sleva vrátila, jak byla? Děkuji za odpověď.
 
Radek

Vážený pane Radku,

u průkazů ZTP a ZTP/P se sleva na jízdném nemění a zůstává ve výši 75 %. Doporučuji Vám pročíst si informaci NRZP ČR č. 65 http://www.nrzp.cz/aktualne/informace-predsedy-nrzp-cr/1982-informace-c-65-2018-cestovani-po-zeleznici-pro-id-iii-stupne.html a budete mít celkovou informaci o slevách. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.