sleva na dopravu

Nedá mi, abych se nepřidal k předchozímu dotazu. Dosud naší čelní představitelé nebo vedení ČD pokaždé trvalo na vyřízení průkazky opravňující nárok na slevu - viz průkaz na slevu pro důchodce u ČD( viz současný průkaz IN důchodce). Takže není problém zůstat u zaběhlého způsobu. Před vydáním průkazu by oprávněný žadatel(příjemce ID 3. stupně) předložil potvrzení o oprávněnosti na slevu. Takto se postupuje např. i na Slovensku. Takže se nemůže nikdo vymlouvat na složité prokazování nároku na slevu u ID 3. stupně. Tady se spíš jedná o neochotu našich představitelů. Mnohem snazší je najít výmluvu proč to nejde než hledat způsob jak to udělat. Zde je krásně vidět, že jsou příjemci ID 3. stupně odsunuti na druhou kolej a pro naší vládu zcela nezajímaví. Opravdu se nelze nad tímto jednoduchým, ale průkazným způsobem alespoň zamyslet? Jaké výhody má pan ministr na mysli? Většina výhod(finančních příspěvků) bylo ministrem Drábkem zrušeno nebo sloučeno a následující vlády moc ochoty nad napravením této situace neudělaly.Jako příklad uvádím například PnP prvního stupně. Z původních 2000 Kč došlo ke snížení na 800 Kč a následně se za velkého povyku tento příspěvek zvýšil o celých 10% na současných 880 Kč. Toto fiktivní zvýšení je opravdu výhoda? Nebo snad vidí velkou výhodu u průkazů pro OZP, kdy nám posudkoví lékaři tak rádi přiznávají velice oblíbený průkaz TP? Tedy skoro bezcenný průkaz, který si většina žadatelů ani nevyzvedne? Opravdu nejde s tímto nic udělat? Děkuji za odpověď.
 
Martin

Vážený pane Martine, 

souhlasím s Vámi, že ze strany ministerstva se jedná spíše o výmluvu a budu se tím ještě zabývat. Především není jisté, že sleva jízdného, tak jak byla prezentována, skutečně bude.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.