Parkování v modré zóně

Dobrý den, jsem držitelem průkazu ZTP a odbor dopravy MÚ MČ Prahy 2 mě odmítá uznat slevu za rezidenční parkování z důvodu, že auto není registrováno na mě ale na manželku, se kterou žiji ve společné domácnosti. Domníval jsem se, že mohu s vozidlem patřícím blízké osobě využívat všechna práva plynoucí z vlastnictví průkazu ZTP. Děkuji předem za odpověď.
 
Jan ?e?icha

Vážený pane Řeřicho,

průkaz ZTP ze zákona nestanoví automaticky slevu na parkování a je to vždy na rozhodnutí daného města. Pokud však je vozidlo registrováno na manželku a nikoliv na Vás, tak s názorem magistrátu moc nepohnete. Ze zákona je sleva na dopravě ale jinak všechny ostatní slevy jsou vždy na rozhodnutí provozovatele nebo majitele dané lokality. V této věci Vám asi více nepomůžu. Musíte s Prahou 2 vyjednávat a zkusit je přesvědčit, že vozidlo, i když je ristrováno na manželku, slouží především Vašim potřebám a pro Vás je částka rezidenčního parkování bez slevy sociálně neúnosná.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.