Dálniční známka a ZTP

Dobrý den, rád bych se zeptal v souvislosti s elektronizací dálniční známky, jak to bude s auty, označenými cedulkou ZTP. Doposud se při kontrole řidič nebo spolucestující prokázal průkazem ZTP. Nyní to budou sledovat dálniční kamery a nerad bych se setkal s tím, že budu muset každý měsíc na nějaký úřad, abych se prokázal ZTP průkazem. Nehledě na to, jak se bude prokazovat, že aktuálně v autě skutečně jela osoba se ZTP průkazem. Jak známo, tak výhody označení ZTP se smí využívat jen za předpokladu viz předchozí věta. Děkuji za odpověď, s pozdravem Petr Svěrák
 
Petr Sv?rák

Vážený pane Svěráku,

první dva roky nedojde k žádné změně, protože elektronhický systém zatím nebude umět provádět kontrolu jednotlivých vozidel. Je tam nějaký technický problém. Teď NRZP ČR vyjednává se SFDI o způsobu řešení až bude systém zcela funkční. Určitě nebudou dálniční poplatky pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P. Je potřeba zajistit, aby systém nebyl zneužívaný.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása