Ztp

Dobrý den. Jsem osoba po nekolika operacich patere a kolena a muj stav se neustale zhorsuje. Pred rokem mi ale sebrali prukaz ztp, pred nim jsem mel prukaz ztp/p. Odvolal jsem se s tim ze chci aby me videla posudkova komise. To se po vice jak roce podarilo ale ta mi uznala je prukaz tp. Chci se zeptat co se da delat. Jestli se muzu jeste nekam odvolat. Nemuzu se poradne pohybovat a prukaz tp je mi k nicemu. Dekuji za rychlou odpoved
 
Ladislav

Vážený pane Ladislave,

pokud jste podaol odvolání proti odebrání průkazu ZTP a byl Vám ještě snížen průkaz na TP tak je to velmi zvláštní, protože správní řád stanoví, že při odvolacím řízení nemůže dojít ještě k zhoršení původního rozhodnutí, což bylo přiznání ZTP. Z tohoto důvodu doporučuji podat správní žalobu, protože tento postup posudkového lékaře považuji za protiprávní. Správní žaloba se podává ke Krajskému soudu, není třeba advokát a neplatí se žádné poplatky. 

Druhou možností je podat novou žádost o průkaz ZTP s tím, že žádáte, aby  Vás posoudil jiný lékař, s tím, že ten který Vás posoudil, je proti Vám zaujatý.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.