Lékař pro zprávu pro ZTP

Vážený pane Kráso, informoval jsem se na NUDZ, kam docházím na kontroly, a tam mi sveřepě tvrdí, že zprávu pro (pokračování) ZTP může "napsat" pouze pratkiccký lékař. Totéž tvrdí o zprávě pro pokračování invalidního důchodu. Je tomu skutečně tak, nebo může tuto zprávu napsat i odborný lékař - psychiatr, což by bylo úplně nejlepší? A může mi pan doktor dát tuto zprávu "do ruky", abych ji v případě odvolání mohl ihned přiložit ke své žádosti o odvolání, aby nebylo zbytečné časové prodlení? Jsem objednán na kontrolu až na 5.3. a bohužel vzhledem k přetížení ambulance NUDZ mám nárok na návštěvu-kontrolu nejvýše jednou za dva měsíce (lednovou návštěvu jsem musel přeobjednat - kolidovala s jinou důležitou záležitostí). Velmi Vám děkuji za pomoc a vstřícnost.  
 
Tomáš

Vážený pane Tomáši,

lékařskou zprávu pro účely posuzování posudkové komise skutečně zpracovává Váš praktický lékař. Jeho povinností je, aby si, v případě, že to bude nutné, vyžádal odborná stanoviska specialistů a ty přiložil ke zprávě. Lékař je povinnen Vám dát kopie všech zpráv, které zpracovává, protože se to jedná Vaší osoby. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.