dotaz ohledně důchodu

dobrý den,pane Krása,chtěla jsem se zeptat na svéhosyna,má 45 roků,má RS,léčíse v Olomoci,3x týdně siaplikuje interferon chodí o berlích,má57 ložisekv bílé moz. hmotě,výpadky paměti,opakované ataky,posledníbyla,opařil se horkou vodou a skončil na popál. centru v brně,,má II. st invalidity,takže 6300kč,z toho zaplatí nájem a zůstane mu 700kč na měsíc,psala jsem i do Prahy na OSSZ,to mu zamítli,nemá ani příspěvek na bydlení,nikdo ho s touto dg nezaměstná,já jsem obvolala celou Moravu,kde jsou tito nem. lidé,odpovědi buď nepřišly,nebo,že ho tam nevezmou,že má jen část. důchod a ne plný,smanželem jsem v důchodě a já v péči onkologa,co mumůžu pomoci,tak vyperu,dám mu jídlo,nemá z čeho ani platit alimenty na dceru,už nevím na koho se obrátit,jste jediná instituce,kdo by mě poradil,děkuji šmídová
 
šmídová jaroslava

Vážená paní Šmídová,

pokud byla zamítnuta námitka Vašeho syna, tak zbývá jediná možnost, a to správní soud. Doporučuji Vám, aby syn podal správní žalobu proti rozhodnutí o zamítnutí jeho námitky. Stačí, když napíše, že nesouhlasí se zamítnutím námitky, protože posuzující orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti jeho zdravotního stavu. Žaloba se podává na Krajský soud a nemusí se platit žádné poplatky a není třeba advokát. Je však pravda, že jednání soudu je zdlouhavé. Přesto jiná cesta neexistuje. Myslím, že Váš syn má skutečně nárok na vyšší stupeň invalidity. Ještě by měl správně požádat o příspěvek na péči, o který se žádá na Úřadu práce. Dále může požádat o průkaz ZTP, a to také na formuláři, který mu dá ÚP. Pokud by uspěl v žádosti o průkaz ZTP, tím by měl nárok automaticky na příspěvek na mobilitu. Dávky hmotné nouze nedostane pravděpodobně proto, že žijete ve společné domácnosti a součet Vašich příjmů poskytnutí takové dávky neumožňuje.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.