Dotaz k parkovací kartě

Dobrý den,byl mi přiznán status OZZ(po trvalých následcích po prac.úrazu),mám pár let do důchodu-po skoro 40 letech práce v zemědělství a bydlím sama.Jelikož mám problémy s chůzí a úchopovou schopností dominantní pravé ruky,chtěla jsem požádat o vydání parkovací karty(úleva pro  snadnější parkování u úřadů nebo před obchody-kde jsou parkovací místa poblíž vchodu zaplněny a vyznačená místa většinou prázdná)Nechtěla jsem žádné finanční příspěvky-nic-jen možnost se lépe postarat sama o sebe.Úřad mi vše zamítl(i odvolání)a nabídl jen průkaz TP-což obnáší jen přednost na jednání v úřadech nebo v sezení u veřejné dopravy. My-OZZ-nemáme právo naprosto na nic(finanční příspěvky dostává jen zaměstnavatel)a nikdo nám nepomůže ani v tom jak si usnadnit aspoň to parkování?Vysvětlovala jsem úřadu PROČ tu kartu potřebuji,ale to-že splňuji minimálně dva body v------- podstatném omezení schopnosti pohyblivosti a orientace na úrovni STŘEDNĚ TĚŽKÉHO FUNKČNÍHO POSTIŽENÍ POHYBLIVOSTI A ORIENTACE-----asi nic neznamená.V tomto bodě 1/-což asi prezentuje OZZ- jsou mimo jiné i např.středně těžké omezení funkce dvou končetin nebo zkrácení o 5cm,ztráta prstů nebo nohy v nártu a výš včetně bérce,ztráta výkonnosti při interních nebo onkologických postižení,neurodegenerativní postižení s poruchou stability a podstatným snížením dosahu chůze,stavy s opakujícími se poruchami vědomí či závrativé stavy atd....(???!!!!!!!!!!!!!)A takovíto lidé nemají právo na NIC?????Ani na pomoc s parkováním-které by stát nic nestálo? Jsem znechucená z toho,čeho jsem se za 40 let práce od státu dočkala.......není na čase pomoct i lidem jako jsem já(aspoň s tím parkováním?????) Děkuji
 
Jarmila

Vážená paní Jarmilo,

je mi to opravdu líto, že Vám nebyl přiznán průkaz ZTP. Bohužel je to skutečně tak, že pokud zvládnete chůzi do schodů a ujdete až 200 metrů, žádný posudkový lékař Vám průkaz ZTP nepřizná. Pouze pokud byste chodila pouze o dvou holích a nevyšla schody, mohl by být průkaz přiznán.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása