Dcera a ZTP/P

Dobrý den, vážený pane Kráso, obracím se na Vás s dotazem ohledně naší dcerky.Téměř 5 let má ZTP/P, protože byla těžká epileptička, v říjnu 2017 byla operovaná, celé epileptické ložisko se odstranilo a záchvaty nemá.Nicméně je opožděná téměř ve všem a v lékařské zprávě ze včerejška u neurologa máme napsáno následující:zpomalení F dx theta zvýrazněné při usínání a během spánku, snížené mentální předpoklady, porucha chování, narůstají problémy spíše psychické při středně těžké MR a poruchy chování pramenící z nepochopení. Stále bere 2 druhy 2 krát denně na epilepsii, ikdyž momentálně záchvaty nemá.K tomu všemu má problémy s komunikací, s cizím člověkem se nedomluví, kolikrát ani mi doma nevíme, co po nás chce, nerozumí naším příkazům, prosbám.Nedokáže se vyjádřit.Nemá matematickou představivost, je jí 9 a půl let a stále počítá max. do 12, k tomu si plete znaménka, vynechává písmenka, takže text nedává smysl, absolutně nemá pojem o čase, hodiny nechápe, neví, co je dnes, včera, zítra, nepamatuje si, co je za den.Musela začít chodit do speciální základní školy, kam denně 20 km dojíždíme, za den najedu 80 km, protože jezdím zpět domů.Stojí nás to velké finance.Ted v lednu se bude prošetřovat zdravotní stav a já se bojím, že nedosáhneme na 3 stupen, tedy ZTP/P, které máme těch 5 let.Nedokážu si představit, jak to budeme finančně zvládat, pokud bychom dostávali 2 stupen.Myslíte, že máme šanci?Jak to vidíte Vy z Vašeho pohledu?Jsem s toho dost psychicky vyčerpaná, jak to s dcerou je a ještě prijít o nějaké finance by bylo pro nás už hodně náročné. Moc Vám děkuji za názor a přeji klidné prožití Vánoc a mnoho zravíčka do roku 2019. Kučerová
 
Jana Ku?erová

Vážená paní Kučerová,

je pravděpodobné, že u dcery dojde k novému posouzení nároku na průkaz ZTP/P a míry závislosti, pokud bere příspěvek na péči. Pokud by byla snaha zcela Vám odebrat především PnP, tak se hned odvolejte, protože dcera má následky po onemocnění a tudíž nezvládá všechny úkony, tak jako ostatní děti. 

To co píšete v dotaze, musíte uvést do odvolání.

Musím Vás však upozornit, že pokud cera chodí, tak bude obtížné obhájit průkaz ZTP/P.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.