nastane změna?

Dobrý den. Jako těžce pohybově postižený astmatik s přidrženou CHOPN a kardio problémy odkázaný na invalidní vozík s nutným doprovodem jsem neměl ze strany ÚP nárok na příspěvek na žádnou kompenzační pomucku, případně pro mě tak duležité auto nebo prukaz ZTP/P. Nyní mi neurolog potvrdil polyartrotický syndrom. Změní se v mém případě něco? Splním konečně podmínky pro přiznání výše uvedených finančních příspěvku(na kompenzační příspěvky, auto), nebo pro mě tak duležitý prukaz ZTP/P? Případně mohu konečně obdržet ze strany zdravotní pojišt´ovny již několikrát zamítnutý elektrický invalidní vozík? Nebo mám jako dosud v tomto státě smulu? Děkuji za odpovéd´.
 
Rostislav

Vážený pane Rostislave,

 obávám se, že se Vám šance na získání příspěvku na zvláštní pomůcku nijak nemění. Muselo by to být postižení, které je primárně pohybového ústrojí. Věřte mi, že tento problém si velmi dobře uvědomuji a je to první věcí, kterou budu prosazovat po volbách. NRZP ČR usilovala o zařazení diagnóz s nedostatečnou ventilací plic a srdeční nedostatečností do seznamu diagnóz v zákoně č. 329/201 Sb. Bohužel se to nepodařilo. Vnímám to jako vážný problém.

Vážený pane Rostislave, k prosazení změn ve Váš prospěch bude nutné vytvořit mediální tlak. Chci Vás požádat zda byste souhlasil s tím, aby Váš příběh mohl být zveřejněn a Vy jste vystoupil v médiích. Pokud byste s tím souhlasil, tak mi prosím napište na adresu v.krasa@nrzp.cz jednak spojení na Vás, popis Vašich potíží a souhlas s medializací.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji