Dotaz -plošina

Dobrý den p. Krása, přeji krasne svátky a omlouvam se, že otravuji v čase vánočních svátků. Už jsem vám psala jednou a pomohl jste mi tak se obracím na vás znovu. 22 let trpím rostroušenou sklérozou a požádala jsem o plošinu, bydlíme v panelovém domě v 7patře s výtahem, ale jedno schodištěm k hlavním dveřím už je problem jsem na ivalidnim vozíčku mám ho 6 rok, ale zdravotní stav se zhoršil mám EDSS 7 v poslední zprávě a p. Lékařka mi plošinu zamítla, že nejde o osobu, která má těžkou vadu nosného nebo pohybového ústrojí. Tak nevíme s manželem co si myslet. Mohl by jste mi poradit jestli na to opravdu nemám nárok! Pokud to bylo trochu možné tak mi manžel pomáhal těch 10 schodů zvládnout. Nyní se zhoršují stále více a manžel už má také 62 let tak jsme požádali o schdišťovou plošinu a výsledek jsem už napsala. Dopředu moc děkuji za radu a ještě jednou se omlouváme, že píšeme v čase vánočních svátků. Vernerovi
 
Zuzana Vernerová

Vážená paní Vernerová,

pokud máte uvedenou nemoc a Váš zdravotní stav se zhoršil natolik, že již nemůžete chodit po schodech, tak máte nárok na schodišťovou plošinu. Proti rozhodnutí o zamítnutí žádosti se do 15 dní můžete odvolat, a to prostřednitvím ÚP, který vydal zamítavé stanovisko, ale adresuje se na MPSV ČR, odbor odvolacích agend, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Pokud Vám odvolací doba uplynula, doporučuji Vám podat novou žádost a případně se odvolat.


S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.