doplnění dnešního dotaz

Pane Krása, děkuji za odpověď k dotazu ohledně neposkytnutí příspěvku na schodišťovou sedačku pro nechodící 93 letou ženu sděluji, že to vše jsme udělali, odvolání na MPSV (ne jak jsem chybně uvedl MZ), jednalo se tedy již o rozhodnutí odvolacího orgánu krajské posudkové komise, kde již odvolání nelze. Snad jen mimořádný opravný prostředek návrh na přezkoumání na MPSV nebo KS a tam jsem chtěl Váš názor zda to má smysl. Jsme totožní, že ošetřující lékařka to zřejmě správně nepopsala, ale ona ani soudem ustanovené opatrovnici, ošetřující její dceřim odmítla sdělit či nahlédnout do dokumentace, kterou posudkovým komisím poslala. Jistě, že vaše reklamy shlédneme a i doporučíme známým ke shlédnutí. S pozdravem Jan Mácha
 
Jan Mácha

Vážený pane Mácho,

můžete podat ještě správní žalobu, pokud jste již nepodali. Ta se podává ke Krajskému soudu a musí být podána do dvou měsíců od zamítnutí odvolacího řízení. U této žaloby se neplatí poplatky ani Vás nemusí zastupovat advokát. Je možné použít i mimořádný opravný prostředek, a to rozklad k paní ministryni. Jak správní žaloba, tak i rozklad jsou dlouhodobé záležitosti. Úplně posledním prostředkem je kasační stížnost, ale ta můlže být až po ukočení správního soudu a u kasační stížnosti už Vás musí zastupovat advokát. To jsou všechny odvolací možnosti.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.