Doložení přjmů k žádosti o zvláštní pomůcku

Dobrý den pane Kráso, datovou schránkou jsem požádal Úřad práce o zvláštní pomůcky - digitální zvětšovací lupa a digitální zápisník. Byl jsem úřadem vyzván nejdříve telefonicky, abych doložil mé čtvrtletní příjmy i všech členů domácnosti. Při vyplňování elektronického formuláře na webu Ministerstva vnitra jsem nepožadoval prominutí 10% spoluúčasti. Zaslal jsem Žádost (formát xml a pdf), kopii občanského průkazu a kopii průkazu ZTP/P. Když jsem se ohradil, že není potřeba vyplňovat všechny členy domácnosti natož jejich příjmy, mi úřad zaslal datovou schránkou Výzvu k doložení čtvrtletních příjmů. Musím toto dokládat, když souhlasím se spoluúčastí? Děkuji za odpověď o přeji Vám hezký den Jan Božek
 
Jan Božek

Vážený pane Božku,

pokud souhlasíte s tím, že zaplatíte 10 % spoluúčast, Úřadu práce není nic do toho, jaké jsou Vaše příjmy a samozřejmě, ani jaké jsou příjmy společně posuzovaných osob. Pokud toto ÚP vyžaduje, doporučuji Vám podat stížnost na GŘ ÚP. Zároveň úředníkům doporučte, aby se seznámili se zákonem. Právě toto jedna ze zásadních změn, které prosadila NRZP ČR v loňském roce.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.